Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland България със седем отличия от Годишните награди на Business Lady 


V+O Communication


Kaufland България със седем отличия от Годишните награди на Business Lady 

Общо със седем статуетки бяха отличени пет от дамите от лидерския екип на Kaufland България на четиринайсетото издание на Международните награди на списание и клуб Business Lady. Компанията взе награди за работата си по част от стратегическите теми, които са управлявани от жени - иновативен мениджмънт, човешки ресурси, устойчиво развитие и социални политики. 

„Иновативен мениджмънт“ 

Призът за „Иновативен мениджмънт“ спечели Юлия фон Видинг - ръководител направление „Логистика“ в Kaufland България. Освен че оглавява най-голямата логистична база у нас -Централния склад  на ритейлъра в с. Стряма, фон Видинг е единствената жена на подобна ключова позиция на всичките 8 пазара, в които Kaufland развива бизнеса си. 

„Човешки ресурси“, „Работодателска марка“ и „Образование“

Като най-голям частен работодател у нас, ритейлърът изгражда и развива екип от над 7400 души. В резултат на програмите си за обучение и развитие на персонала, компанията предоставя възможности за кариерно развитие на всички нива в организацията, като над 80% от мениджърите са вътрешно развити кадри. В компанията са внедрени инициативи, които изграждат подкрепяща работна среда и допринасят за това ритейлърът да е предпочитано работно място от жени. Отличието за целия екип „Човешки ресурси“, като и това за „Работодателска марка“ беше връчено на Анна Панчева - ръководител направление „Човешки ресурси“ в Kaufland с фокус върху „Привличането на таланти и работодателска марка“. В категория „Образование“ отличието взе Диана Костова, ръководител „Обучение, развитие и мотивиране“ в Kaufland България.

„Устойчиво развитие“ и „Корпоративна социална отговорност“

През последните години темата за устойчивото развитие и социалната отговорност се нарежда сред приоритетите на най-големия ритейлър у нас. На годишна база компанията реализира множество проекти, свързани с опазване на околната среда, подпомагане развитието и популяризирането на културата и цялостно подобряване средата на живот на децата в България. Неслучайно две от статуетките в категории „Устойчиво развитие“ и „Корпоративна социална отговорност“ бяха връчени на мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Kaufland България – Кремена Георгиева.

„Личност – вдъхновител“

Наградата „Личност – вдъхновител“ отиде при Теодора Арапоглу, която е старши търговец храни в отдел „Колбаси и замразени храни“. Теодора Арапоглу отговаря за стратегическото планиране и управление на асортимента в ритейлъра. За единайсетте си години опит в компанията, тя участва активно в програми за насърчаване на ангажираността и мотивацията на младите таланти и подпомага тяхното развитие. Отдадена на дейността си, тя е и сред най-активните и ангажирани посланици на работодателската марка на Kaufland.

Със своите 7 отличия, лидерът в ритейла стана компанията с най-много на брой награди. На събитието присъстваха над 200 официални лица, представители на водещи компании, бизнес лидери и политици, които заедно отпразнуваха успехите на всички дами, които ръководят и вдъхновяват екипите си всеки ден. 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите